nieuws

Almere krijgt ‘bouwboulevard’

bouwbreed

BEMOG-projectontwikkeling Almere BV, IntervamBML en Moes Bouwbedrijf hebben in Almere twee kantoorpanden geopend. Het gaat om kantoren met een totale oppervlakte van 4500 vierkante meter. Naast genoemde bedrijven zijn ook het Dak/Informatie- en Adviescentrum BV, BV Ontwerpbureau TKA, Grontmij Flevoland gevestigd.

Door deze concentratie van bouw- en projectontwikkelingsbedrijven, is in Almere een soort ‘bouw/ontwikkelings boulevard’ ontstaan. Desondanks zijn er geen concrete plannen gemaakt om gezamenlijk projecten in de regio te ontwikkelen. De samenwerking zoals die in het verleden al bestond tussen verschillende bedrijven zal natuurlijk wel worden voortgezet. De reden van de gezamenlijke huisvesting, berust volgens een woordvoerder van Moes bouwbedrijf op toeval.

Vanwege de opening van de gebouwen hebben de bedrijven f. 55.000 geschonken ten behoeve van de wederopbouw van de Bosnische stad Tuzla. Het geld wordt besteed aan het opknappen vijf flats die tijdens de oorlog in dit Balkanland zwaar werden getroffen. In de flats zijn 350 woningen waarin circa 1400 mensen wonen.

Het opknappen van de woningen gebeurt door drie ondernemingen uit Almere, in samenwerking met plaatselijke aannemers. Verder wordt intensief samengewerkt met de stichting ABC (Assistance to Bosnian Communities). Deze stichting biedt hulp aan de Bosnie.

Reageer op dit artikel