nieuws

Aanleg Tweede Beneluxtunnel mogelijk vertraagd

bouwbreed

De komst van de Tweede Beneluxtunnel loopt mogelijk vertraging op door een conflict tussen Rijkswaterstaat en de gemeente Schiedam. De tunnel, waardoor het aantal files op de Ring Rotterdam fors kan verminderen, moet in 2002 in gebruik worden genomen. Met het project is ruim f. 600 miljoen gulden gemoeid.

Het conflict draait om de aankoop door Rijkswaterstaat van een deel van een sportpark met een omvang van circa twee hectare. De grond is nodig voor de infrastructuur bij de tunnel. De soft- en honkbalclub die op dit terrein is gevestigd, moet naar een andere locatie. Schiedam wil dat Rijkswaterstaat de herinrichtingskosten van die accommodatie voor zijn rekening neemt. Volgens een topambtenaar van de gemeente is het gat tussen het aanbod van Rijkswaterstaat en de vraag van Schiedam meer dan een miljoen.

Reageer op dit artikel