nieuws

135 ste DAF bij jubileum Van der Valk + de Groot

bouwbreed

Onlangs vierde Verenigde Bedrijven Van der Valk + de Groot BV, specialisten op het gebied van reinigings- en milieutechnieken, hun 35-jarig bestaan. Bij die gelegenheid vond de overdracht plaats van een DAF FAG 85 hogedrukwagen. Dit was niet alleen de jongste aanwinst voor het wagenpark maar tevens de 135ste DAF die sinds de oprichting van het bedrijf werd afgenomen.

In de bedrijfshallen van de werkmaatschappij Grootvalk BV in Waalwijk worden in eigen beheer nagenoeg alle voertuiginstallaties voor het gespecialiseerde reinigingswerk ontwikkeld en opgebouwd.

Het betreft hier vaak complexe installaties waarmee de Groep voorop loopt en school maakt in de branche, zelfs in het buitenland. Voorbeelden hiervan zijn: moderne, hydrostatisch aangedreven kolkenzuigers; multifunctionele veegzuigwagens; jumbocombinaties van een hogedrukwagen, een vacuumwagen en een boor/frees-installatie. Dit materieel wordt ingezet bij werkzaamheden als de reiniging van stamriolen, overkluisde gewelven en duikers en bij de verwijdering van wortelschermen in rioolstelsels; tunnelwaswagens voor het schoonhouden van verkeerstunnelwanden en geluidsschermen.

Ook als een gespecialiseerde opbouwfabrikant wordt ingeschakeld voert Grootvalk de regie. Daarnaast wordt bij de ontwikkeling van rollend materieel al sinds 35 jaar nauw samengewerkt met DAF-dealer Diesel Service West uit Honselersdijk en met de technici van Application Engineering DAF Nederland.

Werkterrein

Het oplossend vermogen om de omvangrijkste moeilijkste reinigingsopdrachten technisch en kwalitatief aan te kunnen is de grote kracht en de belangrijkste oorzaak van de groei van de Groep. Naast de vestiging in Waalwijk omvat deze nog de reinigingsbedrijven Van der Valk + de Groot BV te Poeldijk en Waalwijk, Van de Weg Reinigingsbedrijf BV te Wolvega, Van der Valk + de Groot Maastricht BV, Zandrecycling Nederland CV in Poeldijk en het zusterbedrijf Sewercare Ltd in het Engelse Wellingborough.

Sewercare Ltd. bedient in Engeland een woongebied van 6 miljoen inwoners. In dit land worden sinds kort ook de DAF-voertuigen met Grootvalk-specificaties gehomologeerd.

Naast het reinigingswerk voor gemeenten werken de bedrijven ook voor provinciale overheden, rijkswaterstaat en voor industriele opdrachtgevers, waarbij nauw wordt samengewerkt met het AVR.

Het reinigings- en onderhoudswerk dat men uitvoert kent een breed werkterrein. Zo reinigt en onderhoud men riolen, trottoirs, zandbakken, wegmeubilair en waterpartijen tot brandschaden en door olie bevuilde stranden, van gemalen, pijpleidingen, zuiveringsinstallaties, wegdekken en verkeerstunnels tot scheepswanden, ventilatiekokers, vloeren en de waterhuishouding van Schiphol.

Voor de 135-ste maal in 35 jaar neemt dhr. Van der Valk de sleutels van een nieuwe DAF bedrijfswagen in ontvangst.

Reageer op dit artikel