nieuws

Zandzuiger overvaren door methanoltanker

bouwbreed

Een zandzuiger is gisterochtend op de Lek ter hoogte van Groot-Ammers gedeeltelijk gezonken nadat het voorschip was overvaren door een 85 meter lange tanker. De twee opvarenden van de zandzuiger Morgenster sprongen na de aanvaring overboord en zijn opgepikt door de tanker. Niemand raakte gewond.

De 317 ton grote Morgenster was op het moment van de aanvaring aan de zuidzijde van de rivier zand aan het zuigen en was voor driekwart gevuld. Door nog onbekende oorzaak voer de tanker Dordrecht 31 over het voorschip van de zandzuiger heen. Alleen het achterschip van de Morgenster bleef boven water.

De 1490 ton grote tanker heeft voor zover bekend geen schade opgelopen. Het schip was leeg van de brandbare vloeistof methanol maar nog niet volledig ontgast. Het scheepvaartverkeer is niet gestremd geweest door het ongeval. De waterpolitie van de KLPD in Driebergen stelt een onderzoek in naar de

Reageer op dit artikel