nieuws

Vuurwerk loopt naadloos over in explosie

bouwbreed

Met een droge knal werd afgelopen zaterdag het startsein gegeven voor de herinrichting van het Arnhemse stationsgebied. Minister Jorritsma veroorzaakte met een druk op de knop de implosie van een flatgebouw op het stationsplein. Toen de stofwolken door de regen waren neergeslagen, bleken twee delen van de gevel de knal te hebben overleefd. Een bulldozer maakte het karwei af.

Minister Jorritsma beloofde dat de twee nieuwe voorstadshaltes, Arnhem-Zuid en Nijmegen-Lent, er komen. Over naar schatting twaalf jaar moet Arnhem een geheel nieuw stationsgebied hebben. De operatie Arnhem Centraal gaat ongeveer f. 1 miljard kosten.

Het opblazen van het gebouw maakte deel uit van een show van theatergroep Close Act uit Eindhoven. De acteurs ontstaken een vuurwerk, dat naadloos overliep in de knal die het gebouw ineen deed zijgen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels