nieuws

‘Uierplan’ goed voor bouw van 140 woningen

bouwbreed Premium

Het plan Centrum 3 in Schimmert biedt ruimte aan 140 woningen. Voor de realisering van het plan, ook wel het ‘Uierplan’ genoemd in verband met de stedenbouwkundige vorm en het feit dat er nog 60 koeien grazen, heeft Nuth 32.896 m2 grond nodig van de veehouderij. De grond is bestemd voor de bouw van 70 woningen en het aanleggen van een verbindingsweg. Veehouder P. Eijssen aan de Hoofdstraat, van wie de 60 koeien zijn, kan in het buitengebied een nieuw bedrijf stichten.

Nuth geeft alle medewerking aan de verbouwing van het woonhuis aan de Hoofdstraat tot vijf appartementen en de bouw van twee woningen aan de overkant van de boerderij. Drie bouwkavels in het ‘Uierplan’ zijn bestemd voor de kinderen van de boer.

Reageer op dit artikel