nieuws

Twee dakpannen in een

bouwbreed

Leikon heeft een nieuwe keramische dakpan, ‘de Flamande’, van de Franse dakpannenfabriek TBF in zijn leveringsprogramma opgenomen. Het is een dubbele pan: twee panvormen zijn als een dakpan uitgevoerd. De werkende breedte bedraagt 195 mm. De latafstand voor de dakpannen is 392 mm. In een vierkante meter gaan 13 pannen. Het gewicht van de pan is 3,4 kg, de kleur terra cotta.

Het nieuwe model is ontwikkeld na uitgebreide enquetes in Frankrijk en Belgie. Daaruit bleek dat de voorkeur uitging naar een betrekkelijk kleine dakpan. De meeste dakdekkersbedrijven zijn echter voor een grote pan, omdat daarmee economischer valt te werken. Het dak is sneller dicht te leggen. Zo ontstond de oplossing van de dubbele pan. De dakdekkers waren volgens Leikon te Helvoirt vooral goed te spreken over de maat- en vormvastheid van de pan. Dat bevordert een snelle verwerking. In het najaar komt er ook een pan uit in anthracietkleur.

Reageer op dit artikel