nieuws

Transferium ArenA heeft imagoprobleem

bouwbreed Premium

Er komt een landelijke campagne die veel meer bekendheid moet geven aan het Transferium bij Amsterdam. In deze parkeergarage bij de ArenA ke 2000 auto’s terecht. Op een gemiddelde dag staan er echter slechts een paar honderd. Het Transferium, een proefpo van Verkeer en Waterstaat, is in augustus vorig jaar geopend. Het was de bedoeling dat automobilisten daar vandaan met de metro naar de binnenstad rijden teneinde het autoverkeer te beperken.

Nu, in juli 1997, krijgt het Amsterdamse bedrijfsleven de mogelijkheid om voor een vast bedrag per jaar voor hun personeel of bezoekers een parkeerplek te huren. Dat scheelt al gauw f. 1000 met een abonnement in de binnenstad, aldus een wervend persbericht. Bovendien zit vervoer van en naar de binnenstad er nog eens bij.

De bezetting blijft inderdaad achter bij de verwachting, zegt hoofd Parkeergebouwen van Amsterdam H. Berkelaar. “Maar het gaat wel steeds beter.” Vooral op feestdagen en bij vakanties is er een piek. Behalve een betere bewegwijzering komt er dus ook een landelijke campagne. Die zal pas over een klein jaar beginnen.

Reageer op dit artikel