nieuws

Start restauratie Olympisch Stadion

bouwbreed

De restauratie en vernieuwing van het Olympisch Stadion in Amsterdam kan eind dit jaar beginnen. De Europese aanbesteding is momenteel in volle gang – onder de tot nu toe 26 gegadigden zit een Duitse firma – en de Stichting Behoud Olympisch Stadion heeft met SFB Vastgoed overeenstemming bereikt over de exploitatie.

Afgesproken is dat voor minimaal twintig jaar de sportfunctie verzekerd is als internationaal atletiekstadion. Een deel van de ruimte onder het stadion, dat als rijksmonument in de oorspronkelijk door architect Wils ontworpen staat wordt teruggebracht, wordt verhuurd als bedrijfs- en kantoorruimte. Het restauratieplan is ontworpen door Architectenburo J. van Stigt. Rond het stadion komen achthonderd woningen.

Voor de aanbesteding van het restauratieplan vindt een voorselectie plaats met vier aannemers. In oktober moet de definitieve keuze bekend zijn. Voor de zomer van 1999 kan het stadion dan de vernieuwde poorten openen.

Reageer op dit artikel