nieuws

Specialisatie van truckmixerchauffeur opgenomen in leerlingstelsel

bouwbreed

De cao-partijen bij de mortel- en morteltransportondernemingen hebben met de Vakopleiding Transport en Logistiek een overeenkomst gesloten over het bekwamen van truckmixerchauffeurs binnen de leerlingstelselopleiding Chauffeur Goederenvervoer (CGV).

Besloten is dat jaarlijks 15 tot 20 leerlingen uit de beroepsopleiding CGV ke worden overgeplaatst bij een mortel- of morteltransportbedrijf om zich verder als truckmixerchauffeur te specialiseren.

De opleiding begint in september van dit jaar. Gedurende de tweejarige opleidingen gaan de leerlingen een dag per week naar een streekschool en werken vier dagen per week in een leerbedrijf. Het laatste halfjaar zullen zij bij een mortel- of morteltransportbedrijf gaan werken en een 4 a 5 daagse theoriecursus van Vakopleiding Transport en Logistiek volgen.

Bovendien krijgen de leerlingen een individuele arbeidsovereenkomst volgens de cao-mortel aangeboden. Vanaf dat moment zijn zij niet meer in loondienst bij de Vakopleiding. De extra scholingskosten zoals kosten voor werving, begeleiding en de bijdrage in de rijleskosten komen voor rekening van het Sociaal Fonds voor de Mortel- en Morteltransportondernemingen.

Drs. F.A.M. Vos (tweede van links), algemeen directeur Vakopleiding Transport en Logistiek en Mr. C.F. Woortman, directeur VOBN wisselen de zojuist ondertekende overeenkomst uit. Zij worden geflankeerd door de heren A. Kamp (links) en mr. D. van de Kamp namens de bouwbonden FNV en CNV.

Reageer op dit artikel