nieuws

Sierpleister weegt minder dan helft van traditionele pleister

bouwbreed

Isoned heeft een nieuwe door Ispo ontwikkelde ‘Leicht Kratz Putz’ op de markt gebracht. Daarmee heeft Ispo een gewichtsreductie van ruim meer dan de helft bereikt ten opzichte van bestaande sierpleisters. Het sierpleister kan door het lichte gewicht volstaan met een dunnere weefsel of wapeningslaag.

Het sierpleister kan worden aangebracht op een wapeningslaag van 5 mm in plaats van de gebruikelijke 8 mm. De wapeningslaag wordt gevormd door een mortellaag gevolgd door een weefsel, gebed in de mortel. Daar komt nog bij, dat ook het sierpleister zelf dunner kan worden opgezet. Deze laag is nog slechts 8 mm dik.

Het traditionele pleister heeft een gemiddeld gewicht van 26 kg per m2 geveloppervlak. Voor het nieuwe pleister, dat de naam ‘Leicht Kratz Putz’ kreeg, is dit nog slechts 10 kg/m2. Het sierpleister is technisch op dezelfde manier te verwerken, als de traditionele systemen, dus zowel met de hand als via spuitmachines. Nadat het sierpleister is opgebracht dient het nog te worden uitgevlakt. Het nieuwe sierpleister van Isoned BV te Tiel, biedt echter een egaler eindresultaat. Het pleister voldoet aan Brandklasse 1 en heeft een Komo-attest.

Reageer op dit artikel