nieuws

Sanering van Geleense Stationsstraat vergt dertig jaar

bouwbreed

Het reinigen van het met peroxide – en oplosmiddel dat gebruikt wordt door wasserijen – en olie vervuild grondwater aan de Stationsstraat en Oranjelaan in Geleen zal zo’n dertig jaar duren. Het verwijderen van de vervuilde grond zal minimaal zes jaar in beslag nemen.

In het saneringsplan dat de provincie aan de bewoners toestuurde, staat dat de grond tot een meter diepte wordt afgegraven. De bodem wordt afgedekt met een ondoorlatend doek en vervolgens opgevuld met schone grond. Via een speciaal systeem wordt de stinkende lucht onttrokken aan de grond onder de afdekking met folie. Omdat het binnenterrein van de flats wordt afgesloten zijn de parkeerplaatsen niet bereikbaar. Het water wordt tot op een diepte van achttien meter gereinigd door een ter plaatse geinstalleerde zuiveringsinstallatie.

De bewoners van de flats klagen al jaren over de stank die er heerst in en rond de appartementen en de speelgelegenheid.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels