nieuws

Personalia Robert de Mulenaere: gedelegeerd bestuurder NCB.

bouwbreed

De Belgische equivalent van het AVBB – de Nationale Confederatie van het Bouwbedrijf in Brussel – heeft Robert de Mulenaere (40) benoemd tot gedelegeerd bestuurder. Hij volgt hiermee Freddy Feys op. De Mulenaere is sinds 1992 hoofddirecteur van de NCB. De confederatie heeft – net als haar Nederlandse equivalent – geen bedrijven maar branche-organisaties als leden.

De Belgische Bouw zit volgens de nieuwe gedelegeerd bestuurder in een moeilijke periode. “Het is nog net geen crisis. We zitten eigenlijk in een overgangsfase die zal leiden tot een structurele wijziging van de markt. Dat geldt overigens voor heel Europa. In Belgie kampen we met overcapaciteit in een markt waar te weinig werk wordt uitgegeven. Aan mij is de uitdaging de sanering in de sector zo pijnloos mogelijk te laten verlopen.”

De Mulenaere heeft regelmatig, wat hij noemt, ‘bilateraal’ contact met het AVBB. “In de FIEC (Europese behartiger van bouwbelangen) komen we elkaar tegen. Daarnaast hebben de bouworganisaties in de Benelux nog een eigen overlegorgaan.”

Reageer op dit artikel