nieuws

Nieuwe serie flexibel inzetbare veegmachines

bouwbreed

Schouten Landbouwmachines BV uit Uddel brengt een geheel nieuwe serie veegmachines op de markt.

De nieuwe veegmachines van Schouten worden gekenmerkt door hun eenvoudige opzet en grote flexibiliteit. Het nieuwe concept biedt tal van mogelijkheden zoals aanbouwen op tractor, heftruck laadschop en dergelijke, al dan niet voorzien van een vergaarbak. De aandrijving geschiedt naar keuze mechanisch of hydraulisch, zowel voor als achter de dragende machine.

Bijzonder is tevens dat een bepaalde uitvoering, bijvoorbeeld mechanisch achter zonder vuilvergaarbak, gemakkelijk kan worden omgebouwd naar bijvoorbeeld hydraulisch front met vuilvergaarbak.

Bij de nieuwe veegmachines vindt de borstelafstelling niet meer plaats via de steunwielen maar via een speciale spindelverstelling. Hierdoor hebben de borstels steeds dezelfde positie ten opzichte van de vuilvergaarbak, ook als ze bijna versleten zijn. Door deze constructie is het tevens een stuk eenvoudiger geworden om nieuwe borstels te monteren. Standaard zijn de veegmachines uitgerust met twee robuust uitgevoerde volrubber zwenkwielen die elk terrein moeiteloos ke volgen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels