nieuws

MKB wil fiscale tegemoetkoming

bouwbreed

Extra maatregelen zijn nodig om de groei in de categorie kleine bedrijven (maximaal vier werknemers) te verstevigen. De organisatie van kleine en middelgrote ondernemingen, MKB Nederland, wil dat de overheid een aantal met name fiscale wijzigingen doorvoert die f. 400 tot f. 500 miljoen gulden kosten.

De afgelopen jaren heeft het kabinet al een aantal maatregelen genomen waarvan vooral kleine bedrijven profiteerden. Er blijven volgens de organisatie echter nog knelpunten liggen. Een aantal is puur administratief: zo bepleit MKB Nederland dat wetswijzingen zoveel mogelijk worden geclusterd en lang van tevoren worden aangekondigd.

Andere maatregelen kosten geld, zoals het verruimen van een aantal vrijstellingen en het fiscaal aftrekbaar maken van particuliere invaliditeitsverzekeringen.

MKB Nederland wijst erop dat het belang van het kleinbedrijf toeneemt. In 1991 werkte 9,2 procent van de werkzame beroepsbevolking in een kleine onderneming, in 1994 was dat 9,4 procent. In dat jaar werkten 523.000 mensen in het kleinbedrijf.

Reageer op dit artikel