nieuws

Marcon neemt van Nedlloyd verhuizer Geytenbeek over

bouwbreed

Transportconcern Nedlloyd verkoopt zijn dochterbedrijf Geytenbeek aan kraanverhuurder en transporteur Marcon Nederland. De verhuisactiviteiten van Geytenbeek passen niet meer in de soorten vervoer waar het Rotterdamse concern zich op richt.

“We zochten versterking voor Marcon Industriele Verhuizingen. Deze activiteit speelt zich hoofdzakelijk af in Brabant en Limburg. Geytenbeek is actief in het westen en noorden en heeft ook een afdeling die industriele verhuizingen doet”, aldus L.H.N. Spronken, algemeen directeur Marcon. “Door de overname krijgen we voldoende schaalgrootte. We zijn nu beter in staat speciale apparatuur voor industriele verhuizingen aan te schaffen.”

Het Utrechtse Geytenbeek (omzet ruim f. 20 miljoen) heeft vestigingen in Nederland en Belgie en verhuist onder meer bedrijven en inboedels, is expediteur bij tentoonstellingen en beheert archieven. Bij Geytenbeek zijn nu 140 werknemers in dienst.

Nieuwe eigenaar Marcon is met 185 medewerkers een van de grotere kraanverhuurders in Nederland. De grootste is Van Seumeren. De totale omzet van Marcon komt na de aankoop uit op circa f. 70 miljoen. Het bedrijf is onderdeel van de Lintzen Groep uit Sittard, actief in de weg- en waterbouw en elektrotechniek. De laatst bekende omzet – 1995 – van de gehele groep bedroeg iets boven de f. 90 miljoen.

“Via ons hijswerk zijn we in de industriele verhuizingen verzeild geraakt,” licht Spronken deze ontwikkeling toe. “Er werd ons wel eens gevraagd een machine gelijk te plaatsen, die we hadden getild. In de loop der jaren is dat steeds meer werk geworden. We zijn actief in metaal-, voedsel-, drukkerij- en automobielbranche. Marcon demonteert, vervoert en monteert.”

Reageer op dit artikel