nieuws

Maharishi University

bouwbreed

In Cobouw van 9 juni staat, dat de vlaswolisolatie voor de bouw van de Maharishi University te Vlodrop geleverd zou zijn door een fabriek in Friesland. Dat is niet juist. Er is gebruik gemaakt van Heraflax-vlaswol, geproduceerd door de Deutsche Heraklith GmbH te Simbach in Duitsland en geleverd door Heraklith Nederland BV te Bussum. Het ging om 7000 m2 isolatie.

Volgens W. Battem, directeur van Heraklith Nederland, draait de fabriek te Simbach inmiddels op een kwart van de geplande capaciteit. In aanmerking genomen dat de prijs van vlaswol nu nog tweeenhalf maal zo hoog is als van gangbare isolatiematerialen, is Heraklith niet ontevreden over dat resultaat. Volgens Battem is vlaswol in ruime mate leverbaar en zal de prijs zeker dalen naarmate er meer vlaswol in de bouw wordt verwerkt.

Reageer op dit artikel