nieuws

Libie

bouwbreed

Libie sluit in september de aanbesteding voor de derde fase van het waterleidingpo GMR. Met het totale werk is een investering van f. 9,6 miljard gemoeid. Negen internationale bedrijven zijn geselecteerd voor de uitvoering van de eerste zeven deelpoen. Die vertegenwoordigen een contractwaarde van zo’n f. 1,4 miljard.

Het plan voorziet in het watertransport van Sirte naar Al-Sadadah waarbij de voorgaande twee fasen aan elkaar worden gekoppeld. Dat vergt onder meer de aanleg van ruim 230 kilometer pijpleiding. De buizen hebben een diameter van 3,6 meter. Het gaat om stalen buizen met een betonnen mantel. Tot de voorgeselecteerde bedrijven behoren onder andere Hyundai Engineering en Construction, Daewoo en Dong Ah Construction, alle uit Zuid-Korea. Andere gegadigden komen uit Frankrijk (Dumez), Duitsland, Canada en India. De voorselectie kwam als een verrassing. Aanvankelijk ging iedereen ervan uit dat Dong Ah de derde fase mocht uitvoeren omdat het bedrijf ook de eerste twee fasen uitvoerde. Eerder kreeg de Koreaanse aannemer van de overheid een ‘letter of intent’ voor het contract. Naar verluidt wil Libie met de aanbesteding Dong Ah tot een prijsverlaging dwingen en het aandeel plaatselijke werknemers vergroten.

Reageer op dit artikel