nieuws

Interbeton pakt naast opdracht Libie

bouwbreed

Interbeton heeft naast de opdracht voor een gasleiding in Libie gegrepen. Het contract voor de aanleg van 120 kilometer buis dat een waarde van ruim f. 115,9 miljoen vertegenwoordigt ging naar het Duitse MAN Ghh. Zeven internationale bedrijven dienden eind vorig jaar een offerte in.

Opdrachtgever Sirte Oil Company (SOC) koos aanvankelijk voor de aanbieding van Interbeton maar beide partijen konden het niet eens worden over de afgifte van een ‘letter of confirmation’. De leiding komt te liggen tussen Marsa el-Brega en Zueitina. Het werk is een deel van een groter project dat ’s lands vier nieuwe gasgestookte energiecentrales van brandstof moet voorzien. Die staan nabij Bengazi, Zueitina, Homs en Tripoli. Momenteel ke aannemers zich voorselecteren voor de leidingtraces tussen Homs en Tripoli en tussen Homs en Misurata. In de komende weken besteedt de SOC de aanleg aan van 400 kilometer pijpleiding tussen Zueitina en Bengazi.

Reageer op dit artikel