nieuws

Fortuna Sittard moet financiering stadion rond zien te krijgen

bouwbreed

Ere-divisionist Fortuna Sittard moet voor 1 december aanstaande aangeven hoe de club het nieuw te bouwen stadion op het hoogwaardige bedrijfsterrein aan de Bergerweg-Zuid denkt te betalen. De gemeenteraad heeft, onder deze voorwaarde, groen licht gegeven voor de bouw.

De investeringskosten belopen f. 22 miljoen. Sittard draagt f. 6,5 miljoen bij in de verplaatsing van het in de Baandert gelegen complex. Fortuna denkt de financiering tijdig rond te hebben. De club wil de nieuwbouw, bij het begin van het voetbalseizoen 1999, in gebruik nemen.

Het sportpark krijgt 13.500 verwarmde zitplaatsen waaronder 20 loges. Onder het speelveld komt een parkeergarage die plaats biedt aan 400 auto’s. Op maaiveld komen nog eens 800 parkeerplaatsen. Het terrein in de Baandert biedt ruimte voor de bouw van 150 woningen.

Reageer op dit artikel