nieuws

Estafettestok voor architect Jo Coenen

bouwbreed

Architect Jo Coenen uit Maastricht heeft ter gelegenheid van de Dag van de Architectuur de ‘eikenhouten estafettestok’ gekregen van de Zuid-Limburgse kring van de Bond van Nederlandse Architecten. Hij kreeg de onderscheiding doorgereikt van Hub Smeets, directeur stadsontwikkeling en grondzaken van Maastricht.

Coenen wijst volgend jaar weer een nieuwe winnaar aan, die dan de achtste in rij zal zijn. Smeets roemde Coenens bijzondere inzet voor de kwaliteit van de architectuur in Zuid-Limburg door zijn grote betrokkenheid bij poen, zoals het Ceramiqueterrein. Coenen riep in zijn dankwoord alle architecten op om de begeleiding van hun bouwpoen niet uit handen te geven aan bouwmanagers. Architectuur is meer dan het alleen mogen aangeven van een esthetisch kleurtje, aldus Coenen.

Eerdere estafettestok-winnaars waren onder andere wethouder Wevers van Maastricht, directeur Van Grevenstein van het Bonnefantenmuseum, het MECC en architect Mertens.

Reageer op dit artikel