nieuws

Duurzaam bouwen profiteert van milieuregeling

bouwbreed

Duurzaam bouwen heeft in 1996 duidelijk geprofiteerd van de uitbreiding van de Regeling willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL). Deze regeling, bedoeld voor de stimulering van de marktintroductie van milieu- en energietechnologie, is sinds vorig jaar voor duurzaam bouwen behoorlijk uitgebreid. Gevolg daarvan is dat in 1996 voor circa f. 210 mln is geinvesteerd in milieuvriendelijker bedrijfsmiddelen in de bouw, die voorkomen op de milieulijst van de VAMIL-regeling.

Daarnaast is een bescheiden begin gemaakt met de stimulering van biologisch afbreekbare hydraulische olie. In totaal is er voor f. 82 mln geinvesteerd in laadschoppen en graafmachines waarvoor deze eis werd gesteld.

Ook de regeling Groen beleggen slaat aan. In 1996 is voor 224 woningen een groenverklaring afgegeven voor een bedrag van f. 16 mln. Dat lijkt niet veel, maar de regeling is pas november vorig jaar ingegaan. Op het gebied van duurzame energie (wind) en energiebesparing (stadsverwarming) werden voor f. 580 mln verklaringen afgegeven.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels