nieuws

Deense regering remt bouw sterker af

bouwbreed Premium

De Deense regering trapt nog wat harder op de rem om personeelstekorten in de bouw tegen te gaan. Voor de rest van dit jaar worden geen woningsubsidies meer verstrekt en nog niet concreet verdeelde toezeggingen worden ingetrokken. Met de vereniging van Deense gemeenten bestond al een akkoord over een bouwstop, zodra dat plaatselijk wenselijk is. Bouwminister Ole Loevig Simonsen vindt de maatregelen noodzakelijk om een loon- en prijsspiraal te voorkomen. De bouw- en installatiesector is al oververhit en als niet wordt ingegrepen vreest hijproblemen.

De werkgeversbond Entreprenoerforeningen is niet tegen correctie.”Maar het is niet verstandig om lokaal woningbouw tegen te houden als er sprake is van vraag en personeelscapaciteit”, verklaart directeur Erik Ross Pedersen.

Reageer op dit artikel