nieuws

Deens-Duits akkoord over vakantiegeld buitenlands personeel

bouwbreed

De Deense overheid heeft met Duitsland een oplossing gevonden voor de dubbele betaling van vakantiegeld. Dit geld wordt door de Duitse autoriteiten opgeeist van bouwbedrijven die in de Bondsrepubliek werk uitvoeren met buitenlands personeel, ongeacht of ook in eigen land reeds wordt bijgedragen aan de vakantiegeldregeling.

Volgens het Deense arbeidsministerie wordt het Deens-Duitse akkoord in het najaar ondertekend. Tot die tijd worden exporterende bouwbedrijven door de werkgeversbond aangeraden “wel te antwoorden op vragen van het Duitse vakantiegeldfonds, maar geen betalingen meer te verrichten”. Deze mededeling is per fax aan alle leden kenbaar gemaakt.

De bedrijven moeten de gegevens verstrekken aan de Urlaubskasse, zodat die de informatie weer kan controleren bij het Vakantiefonds in Denemarken.

Reageer op dit artikel