nieuws

Decoupeerzaag met grote en kleine tanden

bouwbreed

Robert Bosch BV te Hoofddorp introduceert een decoupeerzaag met grote en kleine tanden. Bij de punt zijn de zaagtanden het grootst, naar de schaft toe worden zij steeds kleiner. Volgens Bosch is het voordeel hiervan, dat in dunne materialen de kleine en in dikke materialen de grote tanden het meeste werk doen. De zaagbladen worden vanwege het progressieve verloop van de grootte van de tanden ‘Progressor’ genoemd. Ze hebben een speciale wigvorm, waardoor de tanden bij de neergaande beweging weg worden gehouden van de zaagsnede. Daardoor gaan de decoupeerzagen langer mee. Het komt ook de snelheid van de zaag ten goede.

De nieuwe Bosch decoupeerzaag is er in twee uitvoeringen, voor hout en voor staal. De uitvoering voor hout is ook in staat om bijvoorbeeld spijkers te zagen en die voor staal is ook geschikt voor pvc en hout. Het is dus niet nodig om voortdurend van blad te wisselen.

De Progressor decoupeerzagen van Robert Bosch BV.

Reageer op dit artikel