nieuws

Bouwprocesbesluit opgenomen in Arbobesluit

bouwbreed

Het Bouwprocesbesluit Arbeidsomstandigheden bestaat niet meer. Per 1 juli van dit jaar is het een integraal onderdeel geworden van het nieuwe Arbobesluit.

Dat vervangt 38 op de Arbowet gebaseerde besluiten. Volgens staatssecretaris De Grave is het globaler van opzet, bevat het minder regels, is het begrijpelijker, beter toegankelijk en biedt het ruimte voor maatwerk.

Zo zijn de tientallen gedetailleerde bepalingen over kleed- en wasruimten, toiletten, kantines, machines etc. vervangen door enkele algemene bepalingen.

Ook de Arboregeling is vernieuwd. De 40 oude ministeriele regelingen zijn vervangen door een regeling. Die bevat nadere voorschriften van bepaalde onderdelen van het Arbobesluit, zoals het werken met gevaarlijke stoffen en de keuring van hijskranen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels