nieuws

‘Bouwbond FNV houdt geen spookvergaderingen’

bouwbreed

“We hebben gewoon op 27 september 1996 een vergadering gehad van het bondsbestuur. Ik was er zelf bij en er is een verslag van gemaakt. Ik heb dan ook geen idee waarom Nijhof ons beticht van het houden van spookvergaderingen.”

Algemeen secretaris Kamp van de Bouw- en Houtbond FNV geeft dit als een korte reactie op het persbericht van zijn vroegere perschef, Frans Nijhof. Deze beschuldigde zijn voormalige werkgever van valsheid in geschrifte. Nijhof gaat daarvan aangifte doen en hoopt op een diepgaand onderzoek door het Openbaar Ministerie.

Daarmee is het al langer lopende conflict tussen Nijhof en de FNV-bond een nieuwe fase ingegaan. Nijhof meent dat de advocaat van de bond woensdag voor de Utrechtse rechtbank een verslag heeft overlegd van een vergadering die volgens hem nooit heeft plaatsgevonden. Op die vergadering, op 27 september 1996, zou het bondsbestuur unaniem tot het ontslag van Nijhof hebben besloten. De ontslagen voorlichter kwalificeert het document als “een fake-verslag van een spookvergadering”. De kwestie kwam naar voren tijdens het hoger beroep in zijn ontslagzaak.

Reageer op dit artikel