nieuws

Bouw krijgt ruim f. 12 miljoen subsidie voor scholing werklozen

bouwbreed

De bouw en daaraan verwante sectoren krijgen volgend jaar ruim f. 12 miljoen van het rijk ten behoeve van de scholing van werklozen. Het Centraal Bestuur van de Arbeidsvoorziening heeft dat besloten bij de vaststelling van de ‘Bijdrage regeling Bedrijfstakgewijze Scholing’.

Voor de burgerlijke- en utiliteitsbouw grond-, weg- en waterbouw, afwerken van gebouwen, natuursteenbewerking en dakbedekkingsbedrijven wordt f. 8,96 miljoen subsidie uitgetrokken. Het is daarmee de grootste bijdrage voor bedrijfstakscholing van werklozen.

De houtsector kan rekenen op f. 945.000. Voor de elektrotechniek is dat f. 350.000. De loodgieters-, fitters-, installatie-, koeltechnische en isolatiebedrijven komt een bijdrage van f. 1.715 miljoen beschikbaar.

De architecten-sector krijgt een subsidie van f. 105.000. Voor scholing ten behoeve van recycling- en milieudienstverlening is f. 420.000 uitgetrokken.

Reageer op dit artikel