nieuws

AVBB mist keuze in nota’s van VROM

bouwbreed

Het Algemeen Verbond Bouwbedrijf (AVBB) vindt het jammer dat in beide VROM-nota’s geen keuze wordt gemaakt. In de nota’s worden mooie plaatjes geschetst van Nederland anno 2030. “Dat het zo niet werkt, is voor de bouwers in Nederland wel duidelijk. Een visie op 2030 begint met een integrale aanpak, beheersing van de mobiliteit en een evenwichtige bouwontwikkeling”, zo laat het AVBB in een reactie weten.

Feitelijke bouwstenen daartoe vormen volgens het AVBB de zogenoemde corridors, de ontwikkelingsassen tussen steden. In een TNO Inro-studie die in opdracht van het AVBB is uitgevoerd, worden twee soorten corridors onderscheiden: de verstedelijkingscorridors, in het rapport de ruggengraat genoemd, en de logistieke corridors, de parelsnoeren. Ontwikkelingen moeten binnen die corridors plaatsvinden, zo meent het AVBB.

“Het zijn instrumenten om de ruimtelijke ontwikkeling verder vorm te geven. Dat daarvoor keuze gemaakt moet worden, zal duidelijk zijn. Onduidelijkheid in het ruimtelijk beleid biedt geen uitzocht. Niet op het jaar 2030 en niet verder.”

Reageer op dit artikel