nieuws

Wilma kiest Baan voor automatisering

bouwbreed

De bouwonderneming Wilma heeft na een proefperiode in het Rayon Rotterdam besloten alle administratieve processen met de software ‘Baan IV Branchemodel voor de Bouw’ te automatiseren. Gisteravond tekenden Wilma en Baan het contract van f. 6 miljoen dat het Barneveldse/Puttense bedrijf Baan Business Systems (BBS) de administratieve bouwprocessen van Wilma Bouw en Wilma Vastgoed laat automatiseren. Hiermee worden de tot dusverre gebruikte systemen gefaseerd vervangen.

Tot het eind van dit jaar wordt het po in Rotterdam voortgezet om nog meer ervaring op te doen. Vooral de verbindingen van de Wilma-hoofdkantoren in Weert en Nieuwegein met de bouwplaatsen zullen verder worden getest. Maar de proef in Rotterdam is al zo bevredigend verlopen dat Wilma de beslissing nu heeft genomen.

De heer P.M. Spelbos, directie Wilma Bouw, zegt dat Wilma voor al haar bedrijven in Nederland, Duitsland en Belgie doelbewust heeft gekozen voor BBS. “Hun aanpak biedt een bedrijfsbrede oplossing die precies is toegesneden op onze interne en externe ontwikkelings- en bouwactiviteiten. De kracht van hun systeem zit in de integraliteit waardoor alle processen naadloos op elkaar aansluiten.”

Reageer op dit artikel