nieuws

‘Werkgarantie Railbouw is belachelijke zaak’

bouwbreed

“De werkgarantie die de fuserende railbouwers als een soort bruidsschat meekrijgen, is een belachelijke zaak. Maar niemand, zelfs minister Wijers van Economische Zaken niet, die zegt dat dit in strijd is met elke mededingingsregeling die er maar bestaat.” Dit is de mening van de scheidende voorzitter van de VAGWW, Jan Baas.

Hij wijst er daarbij op dat NS-Railinfrabeheer eist dat aannemers die aan bestaand spoor werken, daar ervaring mee moeten hebben. Uit veiligheidsoverwegingen begrijpelijk. “Maar zo krijgt niemand behalve de railbouwers die er nu zijn, ervaring. Over het creeren van monopolieposities gesproken.”

Het stoort hem daarnaast ook dat de railbouwers een eigen vereniging gaan oprichten. Dat betekent verdere versnippering van de toch al versnipperde sector, terwijl samengaan juist de boodschap van Baas is.

Zie pagina 3: ‘Samen in een grote organisatie’

Reageer op dit artikel