nieuws

Vondst granaten bij baggeren leidt tot huisarrest

bouwbreed

De bewoners aan de Oude Haven in Schoonhoven krijgen twee weken huisarrest. Dit heeft de gemeente in overleg met het Explosieven Opruimingscommando (EOC) besloten na de vondst van een fosforgranaat en een rookgranaat bij het baggeren.

De rookgranaat werd deze week toevallig tussen de bagger aangetroffen, de fosforgranaat ontbrandde twee weken geleden spontaan. De gemeente wil nu geen enkel risico meer nemen. Ze heeft daarom zo’n veertig gezinnen gesommeerd dat ze de komende twee weken (of langer als het werk tegen zit) niet de straat op mogen binnen een straal van vijftig meter rondom het baggerwerk. Op drie vaste periodes per dag krijgen de bewoners de kans hun huis aan de voorzijde in of uit te gaan.

Ook moeten de bewoners bij de Oude Haven tijdens het baggeren, van ’s morgens zeven tot ’s avonds acht uur, weg te blijven van de ramen aan de voorkant van het huis. Vanaf maandag is alle verkeer taboe.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels