nieuws

Vermogende bouwvakkers omarmd door SFB Groep

bouwbreed

“De vraag doet vermoeden dat ik vermogen zou hebben. Maar als ik vermogen zou hebben, bracht ik dat onmiddelijk onder bij Van der Hoop Effektenbank. Not a shadow of a doubt.” Met een forse lach ondertekende SFB-topman Joep Schouten vrijdag de overeenkomst met Van der Hoop. “DGA’s en ook vermogende bouwvakkers ke nu bij ons terecht voor prive-vermogensbeheer.”

De uitbouw van de SFB Groep tot een brede zakelijke financiele dienstverlener – “Alle zaken van arbeid en inkomen in een huis” – krijgt steeds meer vorm. Met de overeenkomst met van der Hoop Effektenbank ke de SFB-klanten in het vervolg ook terecht voor hun prive-vermogensbeheer.

“Als SFB werken we als een grote institutionele belegger. Maatwerk voor particuliere klanten konden we niet bieden”, meent Joep Schouten. “Deze kennis moet je binnen halen via specialisten en niet zelf willen opbouwen, zoals we dat vroeger deden.” Peter van Hooijdonk, voorzitter raad van bestuur van Van der Hoop Effektenbank, vult aan: “Je hoeft niet een hele koe te kopen als je melk wilt drinken.”

SFB Groep heeft na een zoektocht besloten de beheerskennis van vermogens aan te trekken via deze beursgenoteerde en onafhankelijke bank. Hiermee haakt het SFB handig in op de trend van ‘financial planning’. Geen medium is tegenwoordig veilig voor adverteerders die onder meer hameren op zekerheid na pensionering. “Mensen worden steeds bewuster dat zo ook na hun pensioen moeten ke blijven leven”, meent Schouten. “Directeuren groot aandeelhouders (DGA’s) van bouwbedrijven hebben we liever aan het werk. Zij ke beter een uur besteden aan hun core business dan achter hun pc uren zoeken naar de beste vermogensbeheerders.”

Geen vreemden

Beide financiele dienstverleners zijn geen vreemden voor elkaar. Sinds februari 1992 heeft het pensioenfonds van de bouw een belang van 9,03 procent in de bank. Van Hooijdonk: “Maar we hebben ook al jaren een zakelijke relatie. Voor het SFB zijn we actief op de aandelenmarkt en de openbare en onderhandse rentemarkt. In deze overeenkomst brengt SFB kennis in van de bouwnijverheid en wij van het beheer.”

“Het verschil met de grootbanken is dat we niet een kant-en-klaar product van het schap pakken”, gaat Schouten verder. “Maatwerk staat bovenaan onze wijze van werken. Het SFB kent de klant, en in de mate waarin hij of zij risico’s wil nemen, wordt er door Van der Hoop een plan gemaakt.”

Van Hooijdonk: “We maken een persoonlijke planning op basis van een vertrouwensrelatie. De grootbanken benaderen dat toch veel meer vanuit de hoogte. Wij streven gelijkwaardigheid na. Overigens gaan we deze samenwerking stapje voor stapje uitwerken. We lopen niet in zeven sloten tegelijk, dat gaat ten koste van de kwaliteit van de dienstverlening.”

Reageer op dit artikel