nieuws

Vermeer Groep richt zich nadrukkelijk op infrastructuur en bouw

bouwbreed

De Vermeer Groep uit Hoofddorp heeft 1996 met een goed resultaat afgesloten. Door een “gunstiger kostenstructuur, margeverbetering en omzetgroei” nam het bedrijfsresultaat toe tot van f. 4,5 miljoen tot f. 8 miljoen. De winst bedroeg uiteindelijk f. 5 miljoen en dat was 1 procent van de totale omzet ( -S 520 miljoen).

De verbetering van de marge van 0,1 naar 1 procent is deels ontstaan door de in 1995 genomen kostenmaatregelen, “maar ook door het verwerven van meer integrale poen. In deze poen worden wij uitgedaagd en in staat gesteld inhoud te geven aan een soms aanzienlijk ruimere rol dan die van bouwers in enge, traditionele zin.”

De infra-bedrijven, de woning- en utiliteitsbouwers en de buitenlandse activiteiten hebben positief bijgedragen. Vermeer meldt in het vrijdag verschenen jaarrapport 1996 dat er tegenvallers waren bij de projectontwikkelaars van Verom. Dit onderdeel van Vermeer is actief als plan-, po- en gebiedsontwikkelaar en heeft zich de laatste jaren toegelegd op woningen.

Daarnaast verwacht de onderneming uit Hoofddorp dat het onderdeel Industrial Contracting dit jaar weer in de zwarte cijfers zal komen. Hiervoor is wel de organisatie aangepast.

In het Jaarrapport meldt Vermeer dat dit jaar verder aan de focus – infrastructuur en bouw – wordt gebouwd. Het zal uiteindelijk moeten resulteren in een jaarlijkse omzetstijging van minimaal 10 procent en een marge van 1,5 procent. Terwijl analisten vinden dat Vermeer een ideale overnamekandidaat is, spreekt het bedrijf dat min of meer tegen. “Bedrijfsgrootte sec is geen absolute voorwaarde voor succes.”

Reageer op dit artikel