nieuws

Verkeersknelpunten Drachten aangepakt

bouwbreed

De maatregelen om de verkeersknelpunten op de door Drachten lopende Noorder- en Zuiderhogeweg te verhelpen kosten in totaal f. 17 miljoen Dat heeft de gemeente Smallingerland bekend gemaakt. Met de uitvoering wordt zo snel mogelijk begonnen. De maatregelen moeten de toenemende verkeersdruk en de stank- en geluidsoverlast van (vracht)auto’s terugdringen. Het gaat onder meer om de aanleg van acht rotondes en vijf tunnels voor het langzame verkeer.

De Noorder- en Zuiderhogeweg zijn twee belangrijke verkeersaders in Drachten. Deze wegen hebben ook een rechtstreekse aansluiting op de A7 tussen Groningen en Heerenveen. De gemeente Smallingerland is van mening dat aanpak van de Noorder- en Zuiderhogeweg hard nodig is omdat zich er steeds vaker files voordoen. De bereikbaarheid van Drachten komt daarmee ernstig in het gedrang, zo vindt men.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels