nieuws

Vastgoedbaron Bas Romeyn volgde toneelschool

bouwbreed Premium

“Voor het vastgoed heb je HTS nodig. Bouwkunde? Nee, ik bedoel de Hogere Toneel School. Je moet mensen verbaal hypnotiseren.” De Lisser makelaar en poontwikkelaar, Bas Romeyn (53) , wordt in het jongste nummer van Quote uitgebreid geportretteerd. Romeyn, niet op zijn mondje gevallen, is niet alleen makelaar, maar ook nog eens uitgever van de brieven van de vorstinnen Emma, Wilhelmina en Juliana, family man – “ik doe niet aan overwerken” en financiers van films en van het mogelijk in Rotterdam te verschijnen stripmuseum.

Net als stadsgenoot Mens heeft hij een politieke carriere achter de rug. Hij is nu lid van de programmacommissie van het CDA en neemt de ruimtelijke ordening en mobiliteit voor zijn rekening. “Het ergert me dat er vele miljarden aan de HSL weggesmeten worden. Zoveel geld on een uurtje eerder in Parijs te zijn. Belachelijk. Kok kan dan nog eerder op het matje geroepen worden door Chirac. Voor een fractie van de kosten zijn veel creperende aow-ers uit de problemen.”

Reageer op dit artikel