nieuws

Van Seumeren gaat vrijwel zeker naar Rotterdam

bouwbreed

Van Seumeren Holland is het heen en weer gesleep met kranen en ander zwaar materieel tussen Rotterdam en De Meern beu en gaat zich zo goed als zeker vestigen op het terrein van Wilton Fijenoord in Rotterdam. De groei van de internationale activiteiten van Van Seumeren brengt steeds meer vervoer over het water met zich mee.

Eerst verhuist de Rotterdamse vestiging van het Botlekgebied naar Wilton Fijenoord. Op termijn zullen alle activiteiten die nu in De Meern zijn geconcentreerd naar Rotterdam worden overgebracht.

Bij Van Seumeren werken 430 mensen, van wie 341 in Nederland. Het bedrijf is marktleider op het gebied van horizontale en verticale transporten en haalt daarmee een jaarlijkse omzet van ongeveer f. 150 miljoen. Samen met Huisman Itrec en het Belgische Scaldis ontwierp en bouwde het bedrijf de Rambiz, een speciaal voor de bouw van de Taagbrug bij Lissabon ontwikkeld kraanvaartuig, waarvoor zij de Staalprijs 1996 kregen. Met de Rambiz gooit de joint venture hoge ogen bij de acquisitie van het zware hijswerk voor de nog te bouwen brug van Montevideo over de Rio de la Plata naar Argentinie en andere brugpoen in Korea en Turkije.

Het is de bedoeling dat het terrein van Wilton Fijenoord ook huisvesting gaat bieden aan Huisman Itrec. Als bouwer van o.a. kranen onderhoudt Huisman Itrec een hechte relatie met de Van Seumerens. De fysieke nevenschikking betekent niet dat de zelfstandigheid van Huisman Itrec in het geding is.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels