nieuws

Van der Valk wil failliet hotel op Curacao kopen

bouwbreed

Het Van der Vlak-concern heeft zijn zinnen gezet op het failliete Caribbean Hotel Curacao. De directie van het Van der Valk Plaza Hotel in Willemstad heeft een voorstel aan het eilandelijke Bestuurscollege gedaan. Het bod is onlosmakelijk verbonden met de claim van f. 60 miljoen die de hotel-gigant enkele maanden geleden heeft ingediend omdat het Bestuurscollege afspraken niet is nagekomen. Van der Valk zou het huidige Plaza Hotel willen sluiten en mogelijk slopen en het Carribbean Hotel flink willen verbouwen alvorens hier de eerste gasten naar toe te brengen.

Van der Valk leeft al maanden in onmin met de Curacaose eilandsregering. Het Bestuurscollege is afspraken niet nagekomen ten aanzien van de infrastructuur, waardoor de hotelgigant zich ernstig benadeeld voelt. Om die reden is enkele maanden geleden via een advocaat een claim van zestig miljoen gulden ingediend.

Het huidige Plaza Hotel in hartje Willemstad is sterk verouderd. Bovendien is het Van der Valk een doorn in het oog dat er geen strand voor de deur ligt. Van der Valk staat er daarom niet onwelwillend tegenover haar huidige activiteiten te verplaatsen naar de locatie van het Caribbean Hotel. Door het faillissement van het hotel, en de strop die als gevolg daarvan dreigt voor de overheid als grootste schuldeiser, doet zich nu de mogelijkheid voor om het te kopen. Het bod dat is gedaan kan volgens topman Ad van der Valk niet los worden gezien van de claim van f. 60 miljoen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels