nieuws

Utrecht wil hoger en lager bouwen op bedrijfsterreinen

bouwbreed

De provincie wil de ruimte op bedrijfs- en kantorenterreinen efficienter benutten door zowel hoger als lager (onder de grond) te gaan bouwen. Bedrijven zouden grote parkeerterreinen bij voorbeeld ke verplaatsen naar kelders. Door de bedrijfsgebouwen hoger te maken, nemen bedrijven niet meer ruimte in beslag maar ontstaat wel meer werkruimte. Omdat dan meer mensen op dezelfde locatie werken, is vervolgens hoogwaardig openbaar vervoer rendabeler.

Gedeputeerde C. van Oosten (Economische Zaken en Werkgelegenheid) zei dit gisteren tijdens de presentatie van de ontwerpnota ‘Provinciaal Economisch Beleidsplan Utrecht 1998-2002’. Hierin wordt het toekomstig beleid op gebied van economie en werkgelegenheid uiteengezet.

Behalve efficienter bouwen en stimuleren van de werkgelegenheid staat ook het aanpakken van het fileprobleem hoog op het verlanglijstje.

Volgens Van Oosten moet vooral haast worden gemaakt met de uitvoering van allerlei plannen. “Als plannen definitief zijn, mag het niet te lang duren voordat er bredere wegen en nieuwe bruggen komen.” Voor de provinciale wegen kan de provincie hierin zelf optreden, voor zover het rijkswegen betreft kan ze niet meer doen dan samen met het bedrijfsleven druk uitoefenen op de rijksoverheid.

Reageer op dit artikel