nieuws

Uitblijven subsidie vertraagt bouwplannen Lelystad

bouwbreed Premium

Het plan om in Lelystad onder meer een rechtbank, een hotel en een nieuw bankgebouw voor de ING te bouwen is voor onbepaalde tijd uitgesteld, omdat de subsidie van de Europese Unie (EU) op zich laat wachten. Dit zegt een woordvoerder van de gemeente Lelystad.

De gemeente Lelystad wil rond het Stationsplein een ‘Central Business District’ bouwen. Dit bestaat onder meer uit een rechtbank, een nieuwe ING bank en uitbreiding van het bestaande Mercury hotel. De kosten van het project bedragen f. 37,5 miljoen. Deze moeten worden betaald uit bijdragen van de gemeente ( – 4 miljoen), de provincie ( – 5 miljoen), de Europese Unie( – 6 miljoen). Het resterende bedrag moet komen van particuliere investeerders en de rijksgebouwendienst.

Gemeente en provincie hebben zich inmiddels bereid verklaard om te in het plan te investeren, maar of de EU bereid is geld te geven, is vooralsnog niet bekend.

Niet bekend

R. Vonk woordvoerder van de ING-bank laat weten dat het plan om in Lelystad een nieuw filiaal te bouwen, deel uitmaakt van een overkoepelend plan om alle ING-filialen te vernieuwen. Op welke termijn dat gaat gebeuren is niet bekend. Indien nieuwbouw niet mogelijk blijkt te zijn, wordt het bestaande bankfiliaal vernieuwd.

Reageer op dit artikel