nieuws

Tunnel onder A2 kan in twee verdiepingen

bouwbreed

Rijkswaterstaat onderzoekt of de tunnel onder de A2 in Maastricht in twee etages kan worden aangelegd. Het is een gezamenlijk voorstel van weggebruikers, omwonenden en belanghebbenden. Zij hebben, op verzoek van Rijkswaterstaat, de laatste maanden gebrainstormd over de verkeersopstoppingen op de stadstraverse van de A2.

Als de tunnel twee lagen krijgt is de onderste tunnelbak bestemd voor het doorgaande verkeer en de bovenste voor het lokale verkeer en het vervoer van gevaarlijke stoffen.

Deze constructie heeft als voordeel dat de bovenste tunnel kan worden gebouwd terwijl de onderste al in bedrijf is. De etagebouw zou ruimte in de breedte besparen.

Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat bestaan er formeel nog slechts twee hoofdalternatieven. Behalve de ondertunneling is dit een nieuw trace langs de wijk Wittevrouwenveld. Hiervoor moet een aantal woningen worden gesloopt. RWS verwacht dat eind 1997 bekend is welk alternatief wordt uitgewerkt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels