nieuws

SunDay 97 op langste zondag van het jaar

bouwbreed

Op 22 juni, de langste zondag van het jaar, wordt in de Amersfoortse wijk Nieuwland International SunDay 97 gevierd. Het is een initiatief van de International Solar Energy Society, de Organisatie voor Duurzame Energie en energiebedrijf Remu. In Nieuwland wordt het zogenaamde 1 Megawatt-po gerealiseerd, het grootste po ter wereld waarbij zonnepanelen in de gebouwde omgeving worden toegepast.

Tussen 11.00 en 18.00 uur zijn er diverse evenementen: wandel- en fietstochten, exposities, een wedstrijd voor model voer- en vaartuigen op zonne-energie en stands van diverse organisaties. In een van de woningen kan de constructie van de zonnepanelen worden bezichtigd.

Voor kinderen treden clowns en een poppentheater op en worden experimenteerlessen met zonne-energie gegeven.

Reageer op dit artikel