nieuws

Simon verdwijnt van hoogwerkerpodium

bouwbreed Premium

Met de overname afgelopen maand van de hoogwerkeractiviteiten van Simon in Amerika door Terex Corporation, zal Simon Aerials volledig in Terex Cranes worden geintegreerd.

Terex is voornemens de Simon-organisatie sterk af te slanken. Verwacht wordt dat een groot aantal banen verloren gaat wanneer de verkoopdivisie van Simon Aerials in Engeland gesloten wordt en een of meer productieafdelingen in de VS worden opgeheven. Naar verluidt zou Terex alleen de Europese fabriek in het Ierse Cork willen behouden.

De onderhandelingen over de overname van Simon Aerials zijn verricht door Terex Aerials, de hoogwerker- divisie van Terex die voornamelijk is gestoeld op het ook onlangs overgenomen hoogwerkermerk, Marklift.

Fil Filipov, president van Terex Cranes, een volledige dochterorganisatie van Terex Corporation heeft meegedeeld dat de hoogwerkeractiviteiten zullen worden voortgezet. Hij ontkende de suggesties dat Terex Simon uitsluitend had overgenomen om deze organisatie te sluiten, maar dat juist de ruwterrein- en gelede schaarhoogwerkers van Simon, die een goede aanvulling op het eigen programma betekenen, de voornaamste reden waren.

Hij zei wel dat de kosten drastisch omlaag moeten, daar de concurrentie binnen de hoogwerkersector bijzonder groot was. “Als wij de mogelijkheid hebben de productie en verkoop van hoogwerkers gemakkelijk te stroomlijnen, zie ik evenwel geen reden om een aantal fabrieken open te houden”, aldus Pilipov.

Reageer op dit artikel