nieuws

SFB blijft in markt voor bankactiviteiten

bouwbreed

Nog voor het eind van dit jaar is duidelijk hoe de SFB Groep haar bancaire-activiteiten in de markt zal gaan zetten. De groep heeft nog steeds de intentie om een totaal spectrum van bancaire producten aan te bieden, dus van G-rekening tot bedrijfssparen.

“Er loopt op dit moment een onderzoek of we het product bank moeten inkopen of via een alliantie binnen gaan halen”, zei drs. J.J.P. Schouten, voorzitter raad van bestuur SFB Groep, gisteren bij de ondertekening van de overeenkomst met effectenbank van der Hoop. De effectenbank gaat samen met het SFB vermogensbeheer aanbieden.

Schouten: “Bewust is besloten de bancaire activiteiten te scheiden van het vermogensbeheer. In het onderzoek naar hoe we de bancaire-activiteiten gaan aanbieden screenen we ook een aantal banken. Duidelijk is dat we iets op dit vlak, bijvoorbeeld het beheer van de G-rekening, gaan aanbieden, maar we willen zelf geen bancaire risico’s lopen. G-rekening is voor onze klanten een gevoelig onderwerp. Het geld is geblokkeerd en ondermijnt hun liquiditeit.”

De zoektocht naar de bank, of de samenwerking met een bank, loopt inmiddels meer dan een jaar. Een gesprek met een bank werd eerder stopgezet omdat men de eigen identiteit zou gaan verliezen. In het kader van de verbreding van de activiteiten moet niet alleen gedacht worden aan het beheren van G-rekeningen. Er zouden ook spaarvormen, waaronder de bedrijfsspaarregelingen ke worden aangeboden.

Reageer op dit artikel