nieuws

Sensor detecteert plaats van voorspanningskanaal

bouwbreed Premium

Protovale Oxford Ltd., gevestigd in het Rectory Lane Trading Estate te Abingdon, Oxfordshire in Engeland heeft een apparaat ontwikkeld, waarmee de ligging van een voorspanningskanaal in een betonnen constructie kan worden gedetecteerd. Eerst wordt met een Protovale Rebar Plus Locator de plaats van de gewone wapening bepaald. Met de Protovale CM52 CoverMaster wordt vervolgens de dekking gemeten. Daarna wordt een klein gat geboord, met een diameter van 20 mm, tot even voorbij de wapening.

In dat gat wordt de Protovale Tendon Duct Locator gestoken. Met de sensor van dit apparaat is de ligging van een voorspanningskanaal te bepalen. De sensor kan in het gat worden rondgedraaid. Het apparaat neemt zowel onder als naast zich waar. Protovale Oxford Ltd zal de Tendon Duct Locator presenteren tijdens het 7e internationale congres ‘Structural Faults and Repair 1997’. Dat wordt van 8 tot 10 juli gehouden aan de Universiteit van Edinburgh in Schotland.

Schematische weergave van de werking van de Tendon Duct Locator, in combinatie met de Rebar Plus Locator (linksboven) en de CM52 CoverMaster (rechtsboven).

Reageer op dit artikel