nieuws

Rammer introduceert kleine crusher voor midi-graafmachines

bouwbreed

De Finse producent van sloopmaterieel Rammer presenteerde op de Intermat de nieuwe RC 4 Cutter-Crusher, die speciaal is ontworpen voor het gebruik aan mini/midi graafmachines tussen de 2,6 en 6 ton. Van een geheel ander allure was een sloophamer voor graafmachines van 35-55 ton.

Rammer was naar Parijs getogen met zijn totale leveringsprogramma. Immers, deze Finse fabrikant is nog redelijk onbekend in Frankrijk want pas twee jaar geleden is men begonnen een dealernet op te zetten. Nu de naamsbekendheid groeiende is pakt men de zaken groots aan, onder meer met de introductie van een aantal nieuwe modellen waar overigens in andere Europese landen ruime belangstelling voor bestaat.

De nieuwe Rammer RC 4 Mini Cutter-Crusher vult het gat in de markt dat bestaat voor crushers aan de onderkant van de modellen RC 6, RC 22 en RC 26. Deze serie is ontwikkeld voor het gebruik aan mini/midi-graafmachines, slooprobots voor het kraken van beton en het knippen van wapeningsstaal. De grote cilinders staan borg voor een grote knipkracht, en een volledige rotatie van 360 graden maakt het mogelijk de schaar in elke gewenste positie te brengen. De crusher is voorzien van verwisselbare messen. De RC 4 heeft een eigen gewicht van slechts 205 kg, een maximale snijkracht van 460 kN en een maximale crushing-kracht van 180 kN.

Zware sloophamer

Naast de crusher introduceerde Rammer tevens de nieuwe G 90 sloophamer. Deze hamer is ontwikkeld voor het uitbreken van steenmaterialen, het slopen van beton en het bewerken van metallurgische slakken. De sloophamer is ontwikkeld voor het gebruik aan graafmachines van 35 tot 55 ton en vult het gat tussen de G 80 (voor 27 en 40 tons machines) en de G 100 (voor 40 tot 70 tons machines).

Evenals bij de G 80 is de G 90 uitgerust met de ‘Pro-Controller’. Hierbij kan de machinist vanuit de cabine de slagkracht regelen zonder dat hierbij machinefuncties behoeven te worden gewijzigd zoals bijvoorbeeld een hoger toerental van de motor.

Beide hamers zijn tevens verkrijgbaar in de geluidgedempte City Pro uitvoering, terwijl zij ook geschikt zijn voor het sloopwerk onder water. Daarnaast zijn deze hamers uitgerust met een automatisch smeersysteem, een stofdichte behuizing en een City-Jet watersproei-systeem.

Speciaal voor het gebruik aan mini/midi-graafmachines van 2,6 tot 6 ton heeft Rammer de Crusher RC 4 ontwikkeld.

Reageer op dit artikel