nieuws

Presentatie A-blad voor steigerbouw uitgesteld

bouwbreed

De officiele presentatie van het, na een roerige voorgeschiedenis, tot stand gekomen A-blad Steigerelementen, is door de stichting Arbouw afgeblazen. Het document zou op 19 juni openbaar worden gemaakt. Maar het bestuur van Arbouw heeft onverwachts de discussie over het enkele weken geleden door Cobouw al gepubliceerde stuk, heropend.

In een vier regels tellend briefje aan Cobouw laat de stichting weten dat de presentatie van het A-blad “helaas wordt uitgesteld tot een nader vast te stellen datum”. Arbouw is niet scheutig met informatie over de oorzaak van het uitstel. Na enig aandringen laat een woordvoerder weten dat “er nog wat inhoudelijke zaken zijn die opgelost moeten worden”.

Welke dat zijn wil hij niet zeggen.

De Vereniging van Steiger- en Hoogwerkbedrijven (VSB) reageert vol ongeloof op het uitstel. Bestuursleden hadden maandag nog geen enkele informatie van Arbouw ontvangen: “We weten ook niet beter of het A-blad is definitief uitonderhandeld. Wat ons betreft is er dan ook geen enkele vorm van discussie meer over de inhoud van het A-blad.”

Ambtelijk secretaris R.J. Noordam van de VSB vertelt dat hij afgelopen vrijdagmiddag laat een telefoontje kreeg van Arbouw-voorzitter J. van Dijk. “Hij deelde mee dat het bestuur van Arbouw alsnog over een aantal technisch-inhoudelijke zaken wil praten met de begeleidingscommissie die betrokken was bij de totstandkoming van het A-blad”, aldus Noordam.

Informeren

In deze commissie zijn alle partijen vertegenwoordigd die belang hebben bij invoering van het A-blad: VSB, KOMAT (materieeldiensten van grote aannemers), Arbouw, Aboma, bouwbonden en bouwwerkgevers.

Noordam had geen tijd meer om de VSB-bestuursleden te informeren over het uitstel. Afgesproken werd dat Arbouw dit zou doen. Maar tot en met maandag hadden de VSB-ers nog steeds geen brief ontvangen.

Het gesprek tussen het Arbouwbestuur en de begeleidingscommissie is voorzien op 19 juni. Die dag had iedereen toch al gereserveerd voor de nu uitgestelde presentatie. Arbouw-voorzitter Van Dijk was onbereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel