nieuws

Nieuwe plannen voor Wateringse Veld

bouwbreed Premium

De ontwikkeling van de Vinex-locatie Wateringse Veld is in volle gang. Met het slaan van de eerste paal voor de bouw van 103 ‘villawoningen’ door de Haagse wethouder Noordanus en de presentatie van het stedenbouwkundig plan voor drie nieuwe buurten zijn er weer de nodige stappen op weg naar de bouw van in totaal 8000 woningen gezet.

Interheem BV ontwikkelt in het deelplan Oosteinde op de Vinex-locatie Wateringse Veld 103 vrije sectorwoningen. De huizen in de prijsklasse vanaf f. 515.000 zijn door Kokon Architecten en Ingenieurs uit Rotterdam ontworpen. De architectuur is op de tuinsteden uit de jaren dertig geinspireerd en kenmerkt zich vooral door de royale dakoverstekken, serres en erkers.

De Haagse wethouder van ruimtelijke ordening en stadsvernieuwing Peter Noordanus sloeg voor de bouw van deze woningen, waarvan al 85 procent is verkocht, afgelopen week de eerste paal. Nog voor het einde van dit jaar worden de eerste woningen opgeleverd.

De voortgang van de Vinex-locatie waarmee vorig jaar met de bouw is begonnen, ligt goed op streek. Deze week buigt de raadscommissie voor ruimtelijke ordening zich over het stedenbouwkundig plan voor drie nieuwe onderdelen van de omvangrijke bouwlocatie. Het gaat hierbij om de gebieden Zonne Veld, Vijvers en Eilanden.

Bij elkaar zijn deze drie wijken goed voor ruim 1265 woningen, 25 woonwagenstandplaatsen, sportvelden en een basisschool.

Zuidzijde

Zonne Veld komt aan de zuidzijde van Wateringse Veld en zal ongeveer 600 woningen gaan tellen. Op 30 appartementen in de sociale huursector na bestaat de woningbouw in zijn geheel uit eengezinswoningen. Ruim een derde zijn sociale huur- eengezinswoningen en de rest bestaat uit koopwoningen in de midden- en duurdere categorie. De buurt krijgt de naam Zonne Veld omdat de huizen qua ligging nadrukkelijk op de zon worden georienteerd.

Vijvers moet een ruim opgezette wijk met een kleine vierhonderd woningen worden. Veel van deze woningen worden aan het water gerealiseerd. De helft van het aantal te bouwen bestaat uit sociale eengezinswoningen en koop- eengezinswoningen in de middencategorie. De overige woningen zijn luxe vrijstaande- en twee-onder-eenkapwoningen.

Eilanden

Volgens het stedenbouwkundig plan moet de Eilanden-buurt het meest markant worden. De wijk zal uit zes eilanden gaan bestaan. De eilanden zijn ruim met water omgeven en worden via bruggen met elkaar verbonden. De wijk gaat 230 woningen tellen die voor het merendeel bestaan uit eengezinswoningen met ruime tuinen en grenzend aan het water.

Wanneer de raadscommissie de plannen groen licht geeft ke de woningen door architecten daadwerkelijk worden ontworpen. In de planning is de bouw van Zonne Veld, Vijvers en Eilanden volgend jaar voorzien.

Reageer op dit artikel