nieuws

‘Nieuwe oogst’ in Haags stadhuis

bouwbreed

Op ‘strijdwagens’ van steigermateriaal staat in de hal van het Haagse stadhuis de ‘nieuwe oogst’ opgesteld: honderd nieuwbouwpoen van de afgelopen twee jaar. De selectie is gemaakt door enkele leden van de welstandscommissie en moet de strijd verbeelden voor verbetering van de gebouwde omgeving, die, volgens de toelichting, soms gewonnen, soms verloren wordt.

Het gaat om een doorsnee van de gemiddelde productie, die redelijk compleet gepresenteerd wordt met behulp van foto’s en bouwtekeningen. In het jaarverslag van de welstandscommissie dat tegelijk met de tentoonstelling naar buiten is gebracht, legt de commissie verantwoording af over de nogal gewijzigde werkwijze die sinds anderhalf jaar wordt gevolgd. In het verslag, dat verkrijgbaar is bij de Dienst Stedelijke Ontwikkeling, zijn onder meer voorbeelden opgenomen van afgewezen poen en beschouwingen over de toekomstige bouwopgave en de taak van welstand daarbij.

Reageer op dit artikel