nieuws

Nieuwe corrosiewerende deklaag droogt snel

bouwbreed

Rust-Oleum Netherlands BV uit Roosendaal heeft zijn programma anti-corrosiecoatings uitgebreid met een serie alkyd-deklagen onder de naam Alkythane. Doordat ze snel drogen hebben de nieuwe producten vooral voordelen bij lage temperaturen. Ze ke worden verwerkt vanaf 5 gr. C en zijn dan na tweeenhalf uur kleefvrij. De nieuwe deklagen ke worden gebruikt in combinatie met alle alkyd metaalgrondlagen. Alkythane bevat roestwerende pigmenten, waardoor bij alle kleuren met een deklaag minder kan worden volstaan zonder verlies van roestwering. In plaats van twee lagen van 35 micron is een laag van 50 micron voldoende. Dat betekent een besparing van dertig procent op de materiaalkosten.

De Alkythane-deklagen hebben een alkyd bindmiddel dat is gemodificeerd met urethaan. Dat geeft niet alleen een snellere droging maar ook een extra sterkte en een grotere uv-bestendigheid.

Reageer op dit artikel